Aviser udnytter ikke mulighederne online

Gartner.com har for nyligt undersøgt i hvilken grad aviser udnytter de nye muligheder som onlineverdenen giver. De konkluderer at avisbranchen er ved at blive sat af feltet. Der er ikke megen nytænkning, man er gammeldags i brugen af den nye teknologi, hvis den overhovedet benyttes.

Aviserne bør i højere grad benytte sig af åben marketing og gøre sine i forvejen trofaste nyhedskunder til forkæmpere for avisens brand på de sociale netværk. Her kan de bevæge sig rundt og udøve deres indflydelse på netværkets øvrige brugere og skabe nye fans af avisens brand. Det såkaldte fanbegreb, dyrkes i stor stil på mange sociale netværk, for eksempel Facebook.

Ved at styrke integrationen imellem avisen og de sociale medier, såsom facebook og Twitter, er det muligt at generere mere omsætning igennem mere synlighed. Kun 24 % af de adspurgte deler nyhedsindhold med vennerne via e-mail eller IM og kun 7 procent siger at de som regel eller ofte deler nyhedsindhold på sociale netværk. og det på trods af at mange aviser benytter Twitter.

Mange aviser tillader ikke deling af indhold eller deep-linking.

Et andet punkt hvor aviserne generelt fejler grumt er søgeoptimering af deres onlineaviser, hvilket igen går ud over deres synlighed i onlineverdenen. Næsten halvdelen (49%) af de adspurgte benytter almindelige søgemaskiner (såsom Google og Yahoo) en gang om ugen eller mere for at finde nyhedsindhold, men kun 20 procent bruger avisens indbyggede søgeværktøjer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s