Viral Marketing


Konsulterer man Wikipedia.dk står der om Viral Marketing: “Viral marketing og viral markedsføring refererer til marketingteknikker, der udnytter eksisterende sociale netværk til at sprede et budskab. Spredningen foregår gennem selvforstærkende processer, der med tiden kan stige i hastighed og omfang.”
 
Det siges, at en tilfreds kunde i gennemsnit fortæller tre nye personer om en tjeneste eller et produkt som hun kan lide. Dårlige nyheder og sladder spredes naturligvis betydeligt hurtigere, her siges det typisk at være elleve gange. Det er denne basale menneskelige adfærd der i stor grad udnyttes.
 
Viral marketing kan siges at være den gamle mund-til-mund metode, baseret på internet teknologi. Det gode ved denne metode er at man ikke nødvendigvis selv behøver at bruge ressourcer på at kultivere kampagnen under forløbet. Det spredes nærmest ukontrollabelt igennem almindelige fora, hjemmesider, e-post og sociale netværk.
 
Vil man virkelig sætte fart på kampagnen tilføjer man ordet gratis eller rabat. Med det menes at man giver gratis produkter væk eller en klækkelig rabat. Ordet “Gratis” er nok det mest magtfulde og effektive ord i reklameordbogen.
 
Et godt eksempel på dette er Google Mail (Gmail), hvor Google kvit og frit gav e-post konti væk. Man sendte hele kampagnen af sted med en minimal arbejdsindsats på reklamefronten og lod båden drive for vinden. Først med et begrænset antal brugere, hvoraf en del var ansatte. Herefter gav man et begrænset antal invitationer væk. Denne lille twist gjorde yderligere Gmail attraktivt.
 
Selvom der i bund og grund ikke var noget nyt i Gmail på daværende tidspunkt, der eksisterende allerede lignende gratis webtjenester. Alligevel blev invitationerne revet væk. I en periode var det ikke ualmindeligt, at disse invitationer blev efterlyst på diverse fora, det blev et handelsobjekt og Gmail sprang direkte ind i feltet med de førende e-mail tjenester.
 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s