Hvorfor blogger vi?


En blog eller en weblog er en hjemmeside indeholdende korte tekster kaldet poster eller indlæg, der opdateres jævnligt. En blog er tilknyttet en bestemt blogger, men nogle gange går bloggere sammen i et community og deler server. Det samlede onlinerum omkring brugerne og debatten, der foregår på blogs og blogs imellem, kaldes for blogosfæren.
 
Oftest omhandler den private blog om forfatterens, også kaldt bloggerens, eget liv. Det bliver en kanal som bloggeren bruger til at udstille sig selv og vores inderste tanker, for venner, familie, resten af verden. Ofte gør bloggerne det for at skille sig ud fra den grå uniforme mængde og kan tilsyneladende gøre det trygt, hjemme fra sofaen.
 
De idealistiske bloggere gør det for at give udtryk for deres holdninger, for at oplyse, for direkte eller indirekte at flytte andre folks holdninger en lille smule, eller bare for at sparke en debat i gang.
Enhver større avis med respekt for sig selv har i dag en blog-sektion, hvor ikke bare journalister men også menige brugere kan have deres egen blok.
 
De mere professionelle bruger bloggen for at promovere en sag eller et produkt. Det kan være politikere, interesseorganisationer eller erhvervsvirksomheder. Det er i dag ikke ualmindeligt, at ansatte blogger, enten frivilligt eller fordi, at de specifikt er ansat til det. Som regel kan man lure disse, men nogle er så dygtige at det ikke er til at se.
 
Det kan måske lyde lidt fordækt, men i bund og grund har vi alle vores egen private dagsorden. Om det er for at promovere modeljernbaner, politiske holdninger eller politiske partier eller en kontorpakke.
Ny teknologi som for eksempel internettet har gjort det nemt, billigt og bekvemt at publicere materiale, mon ikke at bloggen er kommet for at blive.
 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s